Kuidas leida sobiv kirjutuslaud?


Dostojevski arvas, et inimese olemust annab kõige enam ära see, kuidas ta sööb. Võimalik. Meile Unolikis tundub, et ka inimese kirjutuslaud võib tema kohta palju öelda. Piisab ühest pilgust lauale, et näha, kas tegu on süstemaatilise või pigem boheemlasliku hoiakuga inimesega. Laual olevast võib aimata, kuivõrd inimene armastab korda ja millega ta tegeleb.

 

 
Üks pole parem kui teine. Kuidas oma kirjutuslauaga toimetada on maitse asi. Kindel on aga see, et laua kvaliteet mõjutab Sinu enda töö kvaliteeti. Kuidas leida endale hea ja sobiv laud? Mida tuleks silmas pidada?
 
  • Esiteks. Lauad on objektid, mitte inimesed ja nende puhul on täiesti normaalne hinnata esimese asjana nende välimust. Inimesed ütlevad, et välimuselt meeldiva laua taha on palju parem minna, see lausa kutsub. Ja muidugi on see oluline, kui valite laudu büroosse, kus käivad ka kliendid.
 
  • Teiseks. Vali õige suurusega laud. Siin tuleks silmas pidada nii ruumi võimalusi kui ka sellest, milline te ise olete ja millist lauda eelistate. Pikematel inimestel on parem, kui laud on keskmisest veidi suurem. Käed peaksid lauale toetuma 90kraadise nurga all. Õlad ei tohi olla tõstetud. Tõstetud viitavad sellele, et laud on liiga kõrge. Jalad peavad kindlalt maha toetuma ning reite ja laua vahele peab jääma 100-150 mm vaba ruumi. 
 
  • Kolmandaks. Millised on sinu vajadused? Üks põhilisemaid küsimusi on: kui palju dokumente, pabereid, raamatuid ja muud sa lauaga seoses kasutad ehk kas sul on vaja sahtleid? Kui jah, siis milliseid? On võimalik leida väiksemate ja suuremate sahtlitega laudu. Samuti tasuks välja mõelda, kas vajaksid pigem vähem, aga suuri sahtleid või pigem rohkem, aga väikeseid sahtleid? Vähe oluline pole ka sahtlite avanemise mehhanism ning siinide kvaliteet.
     

Uno Kivisalu,
Mööbliekspert