Kuidas valida riidekappi?


Riidekapi valimine ei pea olema keeruline ülesanne. Jagame sinuga lihtsat spikrit, mida võtta arvesse ja kuidas planeerida kestvat täispuidust riidekappi.

Alusta materjali valimisest

Meilt saab valida kasest, tammest, mustast lepast või spoonitud riidekappe. Kõiki puiduliike on võimalik peitsida omale sobivas toonis. Väga populaarne ja kestev on tammepuidust mööbel, kask aga annab lõputult võimalusi mööbli kombineerimiseks vastavalt oma soovidele.


Tammepuidust riidekapp Jaanika

Arvesta ruumi suurusega

Mõõda ära riidekapile sobiv asukoht: laius, kõrgus ja sügavus. Nüüd, kui sa tead, mis on maksimaalsed võimalikud mõõdud, mõtle kapi vajaduse ja funktsioonide peale. Ehk sa ei vajagi kogu seda ruumi? Iga riidekapi osa ja sisu saame teha vastavalt tellija vajadustele ja soovitud mõõtudele. Aitame sul leida parima lahenduse.

Kas kasutad või plaanid hakata kasutama robottolmuimejat? Kui jah, siis eelista jalgadel riidekappi – nii mahub robot ka kapi alt puhastama. Kui sa seda ei vaja, eelista sokliga ehk alt kinniseid variante.

Riidekapi tagaseinale teeme väljalõike põrandaliistule vastavalt sinu põrandaliistu kõrgusele, siis läheb kapp kenasti vastu seina ja kapi taha ei kogune tolmu.

Jalgadel kapp mõjub visuaalselt avarama ja õhulisemana, mistõttu võib see kitsamas ruumis sobivam olla.


Riidekapp Lisett kitsamas ruumis

Mida riidekapis hoiustama hakkad?

Riidekapil võib olla palju erinevaid funktsioone. Kas on vajadus riideid puu peale riputada, kas pesu võiks olla mugavates sahtlites, kui kõrgeid riiuleid riided vajavad, kas riidekapp võiks mahutada ka jalanõusid ja hooajaväliseid esemeid? Jalanõud võiks paigutada kapi alumisele riiulile. Sel juhul arvesta jalanõude kõrgusega, et riputatavad riided neile vastu ei lohiseks. Võid lasta teha ka eraldi vaheriiuli. Unolikis saad tellida mitme erineva kõrgusega riputusosa. Näiteks pikad õhtukleidid, ülikonnad ja mantlid vajavad kõrgemat riputusosa, pintsakutele ja pluusidele/särkidele piisab aga lühemast osast.

Hooajajalised ja vähem kasutatavad riided on mõistlik paigutada kõrgematele riiulitele või tellida lisakõrgendus – antresool.


Antresooli ja 5-uksega riidekapp Must Lepp

Millised kapiuksed peaks valima?

Avatavad või liuguksed?
Avatavad uksed on mahutavuselt paremad ja annavad kapi sisust kohese ülevaate. Liuguksed sobivad kitsamasse ruumi, kuid arvesta, et need vähendavad kapi sügavust 5cm võrra ja täispuidust uksi on võimalik valmistada piiratud kõrgusega.

Riidekapi uksed võivad olla klaasist või täispuidust. Liuguksi teeme ainult täispuidust ja ainult kappidele. Unolik ei paku liuguksi sisseehitatud kappidele – liuguksi eraldiseisvana meilt tellida ei saa.

Soovi korral võid ustele tellida peeglid. Peegleid saab paigaldada ukse peale või peidetult ukse taha. Riidekapi võib osaliselt ka lahtiseks jätta, näiteks kui soovid kaunist riiulipinda raamatute või nipsasjakeste jaoks.

Mis stiilis riidekappi eelistada?

Täispuidust riidekapi eluiga on väga pikk. Soovitame kapi disainimisel sellega arvestada. Kestev riidekapp võiks olla ajatu disainiga ja sobituda hästi ka teiste ruumis olevate esemetega. Unolikis võid tellida kapi ümarate või teravate nurkadega, freesitud või siledate ustega, karniisiga või lihtsa, korpust katva uksega jne. Meil saad riidekappe valida ligi 18 erineva peitsitooni seast.

Aktsenti saad lisada kapinuppude ja käepidemetega. Unolikis on üle 60 erineva variandi igas stiilis ruumi jaoks. Meilt saad riidekapi tellida ka oma käepideme(te)ga, sel juhul teeb tehas käepideme augud ette valmis. Meie mööblikonsultandid on abiks sobiva stiili valimisel ja disainimisel.

Riidekapp Annabel freesitud uste ja sahtlitega
Riidekapp Annabel freesitud uste ja sahtlitega

Tarne ja riidekapi paigaldamine 

Tarnime mööblit komplekssena. Väga suurte esemete puhul aga mitmes osas. Näiteks, kui tellid 4- või 5- osalise riidekapi antresooliga, toodetakse ja tarnitakse see eraldi osades. Seda selleks, et riidekapi osad ustest ruumi sisse mahuksid ja neid liigutada jaksaks. Ruumis sees on võimalik need kerge vaevaga omavahel kokku monteerida.

Riidekapi valimine ei ole keeruline, kui võtad planeerimisel appi omaala eksperdid. Meie mööblieksperdid aitavad leida parima lahenduse. Planeerimine laabub sujuvamalt, kui tuled meie poodi kohapeale oma ruumi mõõtmete ja paari pildiga kapi tulevasest asukohast. Olete oodatud Unoliki kauplusesse Tallinnas Järve Keskuses ja Tartus Jõe Keskuses.

Riidekapp Lisett
Riidekapp Lisett valgete ustega

 

 

*****

Nõu annab mööbliekspert Uno Kivisalu

1. Kui soovite kappi vaid kindlast puidust, võiks see olla esimene asi, millele mõelda. Kas soovite näiteks kasest, tammest, saarest, mustast lepast, spoonitud sobiva  puiduga. Kõiki  puiduliike on võimalik peitsida vajalikus toonis.
2. Kui kodus on vähe ruumi uste avamiseks, sobivad hästi liuguksed, mis küll võtavad  ära kapi sügavusest 5 cm. Mahutavuselt on paremad avanevad uksed, samuti ei keeruta avanevad uksed tolmu üles ruumis ega kapis sees ( mida võivad soosida liuguksed).
3.  kui soovite samasse kappi  paigaldada ka jalanõusid, peab arvesama riiulite  kõrgusega. Kui sul pole eraldi jalanõude kappi, siis see valik oleks praktiline.
4. riputusosa saab teha, vastavalt vajadusele, erinevate uste taha erineva kõrgusega. Riputusosa valimisel tasub kindlasti arvestada, et pikad kleidid ja ülikonnad mahuksid sirgelt ära.
5. vajadusel saab kapi peale tellida kõrgenduse -  antresooli. Näiteks kui Sul on kõrged toad ja sa soovid vertikaalset ruumi maksimaalselt ära kasutada, siis on antresool praktiline valik.
6. Iga kodu on oma mõõtudega ning riiete jaoks pole kodus kunagi liiga palju ruumi. Unolikis on Sul valikuvõimalus, et millise laiusega, sügavusega  ja kõrgusega kappi soovid.
7.  Mõtle millises stiilis võiks kapp olla? Taaskord, vaid fantaasia on piiriks. Puitmööbel võimaldab luua palju erinevaid ilmeid- nii traditsioonilisemaid kui romantilisemaid või skandinaavia stiilis.  Kappe saab teha ümarate nurkadega - retro, täisnurksed, raamitud, freesitud - teeme nagu vaja.


Me kasutame küpsiseid parima ostukogemuse saavutamiseks meie leheküljel. Loe veel
Nõustu